Sticky

Teksti: Emma Adler, Aleksandra Belevich, Pinja Linnas ja Iina Vahtola Kuvat: Viki Grönroosin ja Heli Vilenius-Suhannon kotialbumit Vaihtovuosi Saksassa Haastattelimme Viki Grönroosia, joka on ollut toissa vuonna vaihdossa Saksassa, Sachsenin osavaltiossa, joka sijaitsee vanhan Itä-Saksan puolella.   Kysyimme Vikiltä, kuinka hän valmistautui vaihtoon ja hän kertoi, että on hyvä osata kielenContinue Reading

Viikin normaalikoulussa järjestettiin kirjoituskilpailu 150-juhlavuoden kunniaksi. Kilpailun tekstit sijoittuivat monia kymmeniä vuosia taaksepäin, jopa koulun alkuaikoihin. Teksti sai olla minkälainen proosateksti hyvänsä, ja aiheen sai valita itse. Kilpailussa oli kolme sarjaa: alaluokat, yläluokat ja lukio. Alaluokkien sarjan voitti Stella Kauhanen tekstillä Salainen kirja, yläluokkien sarjan voitti Mira Keihänen tekstillään Tuoliin lukittu ja lukion sarjan voittajateksti oli Vivian Asikaisen 7.9.1942, Helsingissä.

Helsingissä järjestettiin 27.9. perjantaina 5000-6000 osallistujaa kerännyt ilmastolakko, johon liittyi nuorten lisäksi myös runsaasti aikuisia. Lakon tarkoituksena oli viestittää päättäjille, että meidän kaikkien tulevaisuus on vaarassa, ja ilmastonmuutoksen torjumiseksi tulisi tehdä enemmän. ”Lakkoon on tärkeä tulla, koska se on yksi ainoista tavoista vaikuttaa päättäjiin, kun ei voi äänestää”, kommentoivat 15-vuotiaat lakossa mukana olleet Verna Heikkilä ja Kia Syrjälä.