Mitä tehdä kesälomalla?

Kesäloma on ihanaa aikaa! Silloin voi kunnolla rentoutua, nauttia auringosta ja nähdä kavereita. Monilla on myös paljon erilaisia suunnitelmia kesäksi. Luvassa voi olla ulkomaanmatka johonkin lomakohteeseen, leirejä, kesätöitä tai mökkeilyä. Pitkän loman aikana saattaa kuitenkin iskeä tekemisen puute. Kaikki laaditut ideat on voitu jo toteuttaa ja uusien keksiminen voi tuottaa vaikeuksia. Mutta ei hätää! Me päätimme koota 10 vinkkiä siihen, mitä kesällä kannattaa tehdä.

Turistina Helsingissä

Eikö kesällä ole ulkomaanmatkoja tiedossa? Se ei haittaa, sillä turistina voi olla myös omassa kotikaupungissaan! Listasimme Helsingin parhaat ulkoilmanähtävyydet:

1. Suomenlinna on varmasti monelle tuttu retkikohde. Se on ihanteellinen paikka vaikkapa piknikille ja hyvästä säästä nauttimiseen. Suomenlinnassa järjestetään erilaisia opastettuja kierroksia, joissa voi tutustua saaren historiaan. Saarelta löytyy myös monia museoita. Linnoitus sijaitsee Helsingin edustalla, ja sinne pääsee helposti lautalla Kauppatorilta.

2. Kauppatorilta löytyy aitoa markkinahenkeä! Mikä olisi sen kesäisempää kuin ostaa torilta litra makeita mansikoita tai raikkaita herneitä ja istua katselemaan liplattavia laineita.

3. Etkö uskaltaudu uimaan kylmään Itämereen? Silloin hyvä vaihtoehto on merikylpylä Allas Sea Pool. Merikylpylä sijaitsee kauppatorin laitamilla, ja sieltä löytyy yhteensä kolme allasta, joista kaksi on lämmitetty ja yksi yhtä lämmin kuin itse merikin. Vilukissoille tarjolla on myös kolme saunaa, joten kukaan ei jää kylmäksi!

Edullista tekemistä

Aina ei tarvitse maksaa! Kesällä voi tehdä monia eri asioita hyvinkin edullisesti.

4. Pääkaupunkiseudulla on paljon museoita ja näyttelyitä, jotka ovat ilmaisia alle 18-vuotiaille. Lisäksi yli 18-vuotiaat voivat tutustua joihinkin museoihin maksuttomasti niiden ilmaispäivinä. Näyttelyissä kierteleminen voi opettaa paljon uutta ja tarjota mukavia elämyksiä. Se on hyvä ajanviettotapa etenkin sadepäivinä!

5. Mikä olisi parempi tapa tutustua Suomen luontoon kuin retkeilemällä tai vaeltamalla? Maastamme löytyy luontopolkuja sekä vaellus- ja vesireittejä jokaiseen lähtöön. Monista kohteista voi etsiä netistä tietoa jo etukäteen, mikä helpottaa itselle parhaiten sopivan reitin löytämistä.

6. Kesällä järjestetään useita tapahtumia, joihin on vapaa pääsy. Esimerkiksi Helsinki Samba Carneval, joka on yksi kesän suurimmista tapahtumista, on maksuton kaikille. Senaatintorilla 8. kesäkuuta alkava Rio de Janeiro -tyylinen karnevaalikulkue on varmasti värikäs piristys lomapäiviin.

7. Musiikin ystäville löytyy kesäisin karnevaalin ohella monia ilmaiskonsertteja, joita on mm. Musiikkitalolla. Myös Radio Suomipop järjestää 12. kesäkuuta Kaisaniemessä ilmaiskonsertin, jossa esiintyy tämän hetken suurimpia kotimaisia tähtiä.

Tapahtumia Helsingissä

Jos satut lomalla kaipaamaan suurkaupungin sykettä, ihmisvilinää ja unohtumattomia elämyksiä, kannattaa suunnata esimerkiksi johonkin näistä tapahtumista:

8. Kesällä järjestetään paljon musiikkifestivaaleja, kuten pääosin elektromusiikkiin keskittyvä Weekend Festival (19–20.7.) sekä Tikkurila Festivaali (11–13.7.), jossa esiintyy suomalaisia huippuartisteja. Netistä voi helposti katsoa lisätietoa esiintyvistä artisteista sekä lippujen hinnoista.

9. Helsinki-päivä: 12.6. järjestetään juhlapäivä Helsingin kaupungin kunniaksi. Helsinki-päivänä on mahdollista osallistua ympäri kaupunkia järjestettäviin tapahtumiin, joiden teemat vaihtelevat kulttuurista ruokaan ja liikuntaan. Kaikkien makuun löytyy varmasti jotain! Lisätietoa päivän ohjelmasta löytyy nettisivulta www.helsinkipaiva.fi.

10. Suomenlinnan kesäteatterista löytyy taianomaista tunnelmaa! Tänä kesänä pääsee seuraamaan Agatha Christien jännittävään klassikkodekkariin pohjautuvaa Idän pikajunan arvoitusta, jossa salapoliisi Hercule Poirot selvittää junassa tapahtunutta murhaa. Esityksen ensi-ilta on 11.6. ja lippujen hinta on 18–36€.

Teksti: Selma Eerikäinen, Nuppu Kaidesoja ja Viivi Korkeasaari

Kuvat: Pihla Järvinen

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.